دستمزد فریلنسرها معمولا با میزان مهارت، تخصص و ساعت کاری آنها ارتباط دارد و به طور توافقی با کارفرما تعیین میشود.
تولید محتوا و آموزش، برنامه نویسی، طراحی گرافیک و فروش محصولات دیجیتال، ترجمه، ساخت ویدیو و بسیاری از مهارتهای دیگر را میتوان به طور فریلنسری و دورکاری برای شرکتهای مختلف انجام داد و درآمد خوبی کسب کرد.
یکی از مزایای بی نظیر فریلنسری این است که میتوان چند پروژهِی مختلف را با زمانبندی درست و مناسب، برای چند شرکت متفاوت انجام داد و رشد و پیشرفت خود را تضمین کرد.
چند سالی میشود که فریلنسری به یکی از محبوبترین انواع همکاری بین کارجویان و حتی کارفرماها در دنیا تبدیل شده است. به خصوص در این روزها که همه نگران اثر ویروس کرونا بر موقعیت شغلیشان هستند. فریلنسری میتواند تا میزان زیادی به حفظ درآمد و همچنین سلامت جامعه کمک کند.
دورکاری، حضور نداشتن در محیط کار شلوغ و کاهش رفت و آمد؛ همگی از نتایج فریلنسری هستند.
با اینکه در دنیا و در ایران فریلنسرهای موفق زیادی مشغول به کار هستند اما بیشتر مردم آنها را نمیشناسند و اطلاعی از شرایط کار و میزان درآمد آنها ندارند.
در این مقاله قصد داریم با 5 نفر از موفقترین فریلنسرهای دنیا، به گزارش نشریهی فوربس (Forbes) آشنا شویم. همچنین مدل کسب و کار آنها را بشناسیم و مهارتهای کلیدی برای کسب درآمد دلاری را یاد بگیریم.
5 فریلنسر موفق در دنیا
پرستون لی- فریلنسر حوزهی گرافیک و محتوا
پرستون لی (Preston Lee) یک فریلنسر آمریکایی است. او کار خود را با طراحی گرافیک شروع کرد. او همزمان که در دانشگاه مشغول به تحصیل بود، وبلاگی را به طور آزمایشی راه اندازی کرد تا بتواند خودش را در بلاگری و کسب و کار دیجیتال محک بزند.
پس از دانشگاه و همزمان با نویسندگی، چندین بار شغل خودش را عوض کرد. او در نهایت وبلاگش را به milo.co تغییر داد و ازطریق این سایت شروع به درآمدزایی کرد.
لی حالا بنیانگذار و مدیر سایت میلوست. او بیش از 10 سال است که به همراه تیمش به رشد و پیشرفت فریلنسرهای تازه کار کمک کرده و از آنها فریلنسرهای موفقی ساخته است.
میلو یک پلتفرم مشاورهی آنلاین برای فریلنسرهاست. این پلتفرم خدمات گوناگون مانند تولید مقاله، پادکست، ویدیو و مشاورهی آنلاین ارائه می دهد.
او دربارهی دوران فریلنسری خود می گوید:
“بهترین مشتریهای من همیشه از طریق معرفی و بازاریابی دهان به دهان با من آشنا میشدند. با این روش دیگر لازم نبود مشتری را درباره کیفیت کار خود متقاعد کنم و این اعتماد به نفس زیادی به من میداد.”
لی زمانی که فریلنسری ارزش زیادی برای کارهایش به ارمغان میآورد و درآمد خوبی هم از این راه داشت، تصمیم گرفت شغل 8 ساله و تمام وقتش را رها کند. او تصمیم گرفت همهی تمرکز خود را روی سایت میلو و مشاوره به فریلنسرها بگذارد. این تصمیم مسیر و نگرش او را تغییر داد. به گفتهی خودش او هیچوقت در هیچ کاری تا این اندازه خوشحال و راضی نبوده است.
لی حالا به بسیاری از برندها و شرکتها مانند فوربس(Forbes)، اینک (Inc) و ادوبی (Adobe) مشاوره میدهد.
او یکی از دلایل موفقیتش را برنامهریزی دقیق و نوشتن چک لیستهای هفتگی و ماهانه میداند. او همچنین نگاه جالبی به کار کردن دارد و در این زمینه میگوید:
“من یک شرکت را اداره نمیکنم؛ بلکه فقط با یک سرگرمی گرانقیمت وقتم را میگذارنم و از آن لذت میبرم.”
توصیهی لی به فریلنسرها:
“یک فریلنسر موفق باید یاد بگیرد چطور روی کار خود ارزشگذاری کند و کیفیت کار خود را بالا ببرد. این کار باعث میشود درآمد بیشتری داشته باشد. باید کارهایی را که از آنها متنفر است انجام ندهد و در نهایت از کاری که انجام میدهد راضی و خوشحال باشد.”
برندون سیمور _ بازاریاب محتوا و مشاور سئو
برندون سیمور (Brandon Seymour) فریلنسر آمریکایی، مدیر بازاریابی آنلاین و بنیانگذار یک آژانس مشاورهی آنلاین در زمینه بازاریابی، سئو و تولید محتواست.
طی چند سال گذشته، سیمور در زمینههای سئو، بازاریابی محتوا و بهینه سازی نرخ تبدیل، راهکار و مشاورههای تخصصی به مشتریان خود ارائه داده است. همچنین با توجه به تخصص بالای او در این زمینه، مقالات و مطالب با کیفیت او در سایتهایی مانند ماز (Moz) و مجلهی موتور جستجو (Search Engine Journal) منتشر شده است.
برندون سیمور در مورد موفقیت خود و نحوهی جذب بهترین پروژهها میگوید:
“من بیشترین موفقیتم را از راه وبلاگ نویسی برای سایتهای پرطرفدار و نوشتن در نشریات پرفروش به دست آوردهام. به خصوص یک مقالهی ویژه فرصت ارزشمندی را برای من ایجاد کرد. این مقاله باعث شد در طی دورهی یک ساله حدود 40،000 دلار درآمد کسب کنم.”
الیز بنون – مشاور و مربی آنلاین بزاریابی
الیز بنون (Ilise Benun) به عنوان یک مترجم آزاد یا فریلنسر کار خود را شروع کرد. اکنون یک سخنران، نویسنده، مربی بازاریابی و فریلنسر موفق است. او بر روی آموزش حرفهای و خلاقانهی بازاریابی و نحوهی جذب پروژه به کسب و کارهای کوچک و بزرگ تمرکز دارد.
بنون حالا از طریق وب سایت خود (با نام مارکتینگ منتور) به کارآفرینان و صاحبان مشاغل مشاورهی بازاریابی میدهد. او همچنین خدمات بی نظیر بازاریابی خود را به آنها میفروشد.
الیز بنون برای جذب مشتریهای جدید و پیدا کردن افرادی که به خدمات او نیاز دارند، روشهای مختلفی دارد؛ برای مثال دربارهی رویدادهای جدید و اخبار روز محتوا تولید میکند، در رویدادها و مراسم محلی سخنرانی میکند، درباره کتابهایی که به تازگی چاپ شدهاند مطلب مینویسد. در کل مطالبی را در فضاهای آنلاین منتشر میکند که پرسونا و مشتری مورد نظر او به طور مداوم در آنها حضور دارند.
مهمترین درسی که بنون در مسیر طولانی تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق آموخته است:
“شما نمیتوانید برای همهی افراد همه چیز باشید. تمرکز روی یک موضوع خاص تاثیر چشمگیری بر موفقیت شما دارد و کیفیت کار و اعتماد به نفس شما را بالا میبرد.”
پل جرویس – نویسنده و طراح
پل جرویس (Paul Jarvis) یک نویسندهی کانادایی است. او پس از ترک شغل ثابت خود، بهطور اتفاقی فریلنسری را شروع کرد. یک روز پس از استعفا از کار قبلی خود، یکی از مشتریان سابقش با او تماس گرفت و به او پیشنهاد همکاری فریلنسری داد. این اتفاق زمینهساز ورود او به حوزهی فریلنسری بود.
به نقل از نشریهی فوربس، او حالا که یکی از موفقترین فریلنسرهای دنیاست. او دورههای آنلاین برگزار میکند، کتابهای پرفروش مینویسد، چندین شرکت نرم افزاری را اداره میکند و به تولید پادکست میپردازد. همکاری با شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت، یاهو، مرسدس بنز، وارنر موزیک و استرتاپهای سیلیکون ولی از موفقیتهای او به شمار میروند.
او همچنین یک نشریهی هفتگی محبوب را با بیش از 30 هزار مشترک اداره میکند. با برگزاری دورههای آنلاین، تجربیات خود را به فریلنسرها ارائه میدهد و کمک میکند تا آنها در این مسیر حرفهای شوند.
به نظر جرویس از مزایای فریلنسری این است که اگر اقتصاد جامعه دچار رکود شود، این فریلنسرها هستند که ضرر کمتری میبینند و همچنان میتوانند به کار خود ادامه دهند. او میگوید:
“باید برند شخصی خود را خلق کنید و بهترین کار خود را به مشتری ارائه دهید.”
میشل شرودر – بلاگر
هنگامی که میشل شرودر (Michelle Schroeder) در سال 2011 سایت لایف استایل خود را شروع کرد، چیزی از بلاگری نمیدانست. او فکرش را هم نمیکرد که بتواند هر ماه حدود 100 هزار دلار درآمد از این راه به دست آورد.
او در وبلاگ خود از لایف استایل و مدیریت مالی فردی مینویسد و میگوید:
“اکنون که افراد زیادی مخاطب من هستند، بیشتر درآمد خود را از راه بازاریابی شرکتهای وابسته، دنیای تبلیغات و تولید محتوا برای چند وب سایت دیگر به دست میآورم.”
سبک زندگی لوکس و جذاب میشل شرودر و انتشار آن در شبکههای اجتماعی، یکی دیگر از دلایل محبوبیت و شناخته شدن اوست.
این بلاگر آمریکایی با مطالبی که با دقت زیادی برای خوانندگان خود مینویسد به آنها احترام میگذارد. در کار خود شفافیت نشان میدهد و تلاش می کند مطالب کاربردی و مهم خود را در وبلاگهای مرتبط دیگر نیز منتشر کند؛ بلاگری یکی از کابردیترین روشهای درآمدزایی دلاری از خانه است.
چگونه یک فریلنسر موفق شویم؟
تا اینجا با 5 نفر از موفقترین فریلنسرهای دنیا و مسیرشان آشنا شدیم و از نحوهی کسب و کار و موفقیت آنها ایده گرفتهایم. حال میخواهیم بدانیم چطور میتوانیم فریلنسر موفقی باشیم و از این راه به خوبی کسب درآمد کنیم. با ما همراه باشید تا عوامل موفقیت در فریلنسری را با هم یاد بگیریم.
اول: ایجاد شبکهی ارتباطی قوی
یک شبکه ارتباطی قوی بهترین دوست یک فریلنسر موفق است.
از اولین قدمهای موفقیت در فریلنسری این است كه کار خود را با “گروهی از افرادی كه واقعاً به شما اهمیت میدهند” شروع كنید. از آنها بخواهید كه در این راه از شما پشتیبانی كنند. به افرادی که با کسب و کار شما مرتبط هستند و به شما نزدیکند، دسترسی پیدا کنید. به آنها بگویید که چه کاری انجام میدهید و چه مهارتهایی دارید تا آنها هم شما را به دیگران معرفی کنند.
به دنبال انجمنهای حرفهای در زمینهی کاری خود باشید. در لینکدین افرادی فعال در حوزه کاری خود را جستجو کنید و مرتبط با حوزههای تخصصی خود، در همایشها و رویدادها شرکت کنید.
دوم: تعیین دقیق حقوق و قیمت درخواستی
دانستن ارزش کار خود و حقوقی که برای شما مناسب است، یکی از مواردی است که به شما در مسیر فریلنسری کمک میکند.
برای این کار شما میتوانید با پرس و جو از فریلنسرهای دیگر یا تحقیق در اینترنت – مثلاَ جناب گوگل – مناسبترین نرخ و حقوق برای خدمات و مهارتهایتان را مشخص کنید.
عدد درخواستی شما باید به ارزش کار، ساعت کاری و نوع پروژهی شما مرتبط باشد. در واقع عددی را طلب کنید که لیاقتش را دارید نه میزانی را که نیاز دارید.
میتوانید در ابتدای کار نرخ پایینتری را بیان کنید. یا قیمتگذاری را به شکل مرحلهای تعیین کنید. در این حالت، علاوه بر شانس دریافت پروژه برای شما بیشتر می شود. همچنین با استمرار همکاری و شفاف شدن نیاز کارفرما قیمتدهی بهتری خواهید داشت.
به علاوه برنامه ریزی کنید که چه موقع قیمتهای خود را افزایش دهید. هیچکس بهتر از خود شما نمیداند که در چه سطحی هستید و چه موقع نیاز به افزایش دستمزد دارید.
وقتی دربارهی کیفیت کاری که انجام میدهید مطمئن هستید و نرخ عادلانه ای را پیشنهاد میکنید، کارفرماها دوباره به سراغ شما میآیند و به شما سفارش کار میدهند.
سوم: برنامه ریزی دقیق
فریلنسرها گاهی اوقات بیشتر از توان و زمان خود سفارش کار میگیرند. به همین علت نمیتوانند به خوبی و در زمان مناسب کارهای خود را پیش ببرند.
در ابتدا مطمئن شوید که زمان کافی در برنامهی خود دارید. سپس پروژه را قبول کنید. تصور کنید که شما قول انجام پروژهای را در زمان خاص به مشتری بدهید. پس از گذشت زمان زیادی از موعد مقرر، نتوانید کار خود را به پایان برسانید. به یاد داشته باشید، تعهد و خوشقولی بهويژه در همکاری پروژهای و فریلنسینگ اهمیت زیادی در اعتمادسازی و یافتن مشتریهای بیشتر دارد.
در دام بله گفتن به هر پروژهای نیفتید. گاهی اوقات لازم است به بعضی کارها “نه” بگویید. به خصوص اگر کاری باشد که که آنچنان برای آن مناسب نیستید و وقت و انرژی زیادی را از شما میگیرد.
کارفرمایان از اینكه شما صادقانه کاری را که نمیتوانید انجام دهید، قبول نمیکنید خوشحال میشوند. این مورد از شما فریلنسر موفقی میسازد.
سخن آخر
در این مطلب سعی کردیم تا جایی که ممکن است مزایای فریلنسری و نحوهی تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق را به شما توضیح دهیم. همچنین شما را برای این مسیر شغلی جذاب آماده کنیم.
این روزها فریلنسرهای موفق دنیا بسیار راحتتر و بهتر از سایر کسانی که به شکل طولانیمدت برای شرکتی خاص کار میکنند، درآمد دارند. البته این مسیر شغلی جذاب به همان اندازه ریسک و خطرات و معایب مخصوص خود را نیز دارد.
پیشنهاد میکنیم برای دریافت مقالههای ما در زمینه فریلنسری و بهويژه کسب درآمد دلاری ازطریق فریلنسری همین حالا ایمیل خود را برای عضویت در خبرنامهی ما در باکس پایین صفحه وارد کنید.